Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bucak: Belediyenin Borcu 2 Milyar 438 Bin TL

DEM Parti’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, belediyenin borcunun 2 milyar 438 Milyon TL olduğunu açıkladı.

GÜNCEL 26.04.2024 11:03:00 0
  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bucak: Belediyenin Borcu 2 Milyar 438 Bin TL

  Ercan Çağlayan 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Bucak, belediyenin mali durumuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, toplam borcun 2 milyar 438 Milyon TL olduğunu belirtti.

Bucak sözlerini şöyle sürdürdü; 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumuna dair bir bilgi paylaşacağım. Bugün itibariyle mali hizmetlerimizin ve iç denetimlerimizin yaptığı tespitlerde belediyemizin genel borcu 2 milyar 438 milyon Türk Lirası, birimlerimizden gelen ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan, 31 Mart 2024 tarihi itibariyle nizam ve bilançolara yansıtılmamış 3 milyar 640 milyon Türk Lirası, DİSKİ’ye ait borçlar 907 milyon Türk Lirası, ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan ve ihalesi devam eden işler için de borç durumumuz 200 milyon Türk Lirası. Şuan 4 daire başkanlığımızın ihalesi yapılmış ama muhasebe kayıtlarına yansımayan borçlarımız var. Onlara dair tespitler sürüyor, onları ileriki süreçlerde açıklayacağız” 

 4 AYDA BASIN BÜTÇESİNİN YÜZDE 61,32’Sİ HARCANMIŞ”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi birimlerinin 2024 yılı bütçe giderlerini de açıklayan Bucak; “25 Nisan 2024 tarihi itibariyle genel sekreterlikten başlayarak 29 adet bütçe kalemimiz var. Bu bütçelerimizin toplamı 12 milyar. Bu 12 milyarlık bütçenin tüm kalemlerine baktığımızda kısmen makul harcamalar görüyoruz. En önemli kalemimizi burada açıklamak istiyoruz. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın net bütçesi 75 milyon 126 bin. Bu dairemizin 25 Nisan tarihi itibariyle harcanmış olan bütçesi 46 milyon 65 bin. Kalan ödenek 29 milyon. Bu bütçe kaleminin gerçekleşme oranı yüzde 61.32. Bu harcamaların yüksek çoğunluğunun seçim döneminin harcamaları olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız, bu bütçenin nereye harcandığını tespit ettikten sonra yeniden basınla bunları açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

 


Gazze'de can kaybı 35 bin 233'e yükseldi

Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olsun

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi kitap yardımı bekliyor

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları: Personel maaşlarını ödeyemiyoruz

Kayıp (gaip) kişinin mirası nasıl paylaştırılır?

Van'da ev baskınları: en az 30 gözaltı

İslam Memiş'ten kritik uyarı: Yarından itibaren altında...

Amedspor şampiyonluk kupasını aldı

Amedspor'un şampiyonluk kutlamalarına gazeteci kısıtlaması

Öğretmenler, Diyarbakır'da şiddete karşı iş bıraktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.