POLİTİKA

POLİTİKA Haberleri

CHP'de yeni genel başkan Özel oldu.

1366 delegeden 812 oy alarak 38'inci Olağan Kurultay'da Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu ise 536 oyla genel başkanlık yarışında 2'inci oldu. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

POLİTİKA 5.11.2023 08:59:00 0
CHP

“SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Özel, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Özel, "Hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100'üncü yılında ve CHP'nin hatta Türkiye'nin 100'üncü yılında kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek. Partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepimizin yürekten desteklendiği şekilde şahsımıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğimiz tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına size teşekkür ediyorum. Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra, o daha önce pek az deneyimlenen ve 2 oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında, 'Ben oraya geleyim Özgür başkanımızın elini kaldırayım' diye niyetini ifade eden ve hepimizi duygulandıran, şimdi gönlü bizimle birlikte olan, bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğu farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak bundan sonra benimle birlikte hepimizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: Özgür Özel CHP kurultay

Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olsun

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi kitap yardımı bekliyor

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları: Personel maaşlarını ödeyemiyoruz

Kayıp (gaip) kişinin mirası nasıl paylaştırılır?

Van'da ev baskınları: en az 30 gözaltı

İslam Memiş'ten kritik uyarı: Yarından itibaren altında...

Amedspor şampiyonluk kupasını aldı

Amedspor'un şampiyonluk kutlamalarına gazeteci kısıtlaması

Öğretmenler, Diyarbakır'da şiddete karşı iş bıraktı

Brezilya'da sel felaketi: 107 ölü, 136 kayıp

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.