Cupolo, PTT çalışanlarının sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Haber: Ercan Çağlayan

GÜNCEL 14.11.2023 15:01:00 0
Cupolo, PTT çalışanlarının sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) çalışanlarının yaşadığı iş yükü, idari uygulamalar ve görevde yükselme sınavlarına ilişkin bazı soruları cevaplandırmasını talep etti.

Haber-Sen Diyarbakır şubesinin 14 Kasım 2023 tarihli basın açıklamasına atıfta bulunan Cupolo, PTT'nin 07.11.2023 tarihli görevde yükselme sınavlarına ilişkin yazısındaki idari hizmet sözleşmesi taleplerine vurgu yaptı. 399 Sayılı KHK'ya tabii çalışanlar için görevde yükselme sınavının açılmadığını, sadece idari hizmet sözleşmeli personel için sınavların düzenlendiğini belirtti.

 Cupolo, Bu durumun, eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi. Cupolo'nun talepleri arasında, 399 Sayılı KHK'ya tabi olan ve mevcut statülerinde kalmak isteyen çalışanların kariyer ve liyakat haklarının korunması, PTT içindeki personel ihtiyacının analizi, eksik kadro açıklarının doğruluğu ve görev mahali dışındaki illerde sınava girecek çalışanların harcırah durumu yer aldı.

Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo bakan Uraloğlu'ndan yanıtlamasını istediği şu soruları yöneltti;

  1. 399 Sayılı KHK'ya tabii olup, idari hizmet sözleşmesine geçmek istemeyen posta emekçileri için görevde yükselme sınavı en son ne zaman açılmıştır? Kaç başvuru olmuş, kaç personel görevinde yükselmiştir?

2. Mevcut statüleriyle görevlerinde yükselmek isteyen emekçilerin Anayasal güvence altına alınan kariyer ve liyakat ilkelerine ilişkin haklarını korumaya ilişkin Bakanlığınızca yapılan ve planlanan çalışmalar nelerdir?

3. PTT içinde personel ihtiyacı analizi yapılmış mıdır? Yapılmışsa analiz sonuçları nelerdir ve analiz sonrası kaç kişi işe alınmıştır? Mevcut personel ihtiyacını gidermeye dönük ivedi olarak personel alımı yapmayı düşünüyor musunuz?

4. Duyurusu yapılan İdari Hizmet Sözleşmeli Başpostacı, Başmühendis ve Teknik Şef Görevde Yükselme Sınavları Duyurusunda 250 Başpostacı, 40 Başmühendis ve 40 Teknik Şef kadrosunun eksik olduğu doğru mudur?

  5. Yine duyurusu yapılan Görevde Yükselme Sınavlarında görev mahali dışındaki illerde sınava girecek posta emekçilerinin harcırahları ödenecek midir?

 


Bağlar Belediyesi Eş Başkanları: Personel maaşlarını ödeyemiyoruz

Kayıp (gaip) kişinin mirası nasıl paylaştırılır?

Van'da ev baskınları: en az 30 gözaltı

İslam Memiş'ten kritik uyarı: Yarından itibaren altında...

Amedspor şampiyonluk kupasını aldı

Amedspor'un şampiyonluk kutlamalarına gazeteci kısıtlaması

Öğretmenler, Diyarbakır'da şiddete karşı iş bıraktı

Brezilya'da sel felaketi: 107 ölü, 136 kayıp

İnşaat maliyetleri artışı yüzde 65'in üzerinde

İşsizlik rakamları belli oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.