EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

İşsizlik oranı Eylül'de 21,8 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Eylül ayı işgücü istatistiklerine göre, 15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı bir önceki aya göre 46 bin kişi azalarak 3 milyon 168 bin kişi olarak kaydedildi.

EKONOMİ 10.11.2023 12:12:00 0
İşsizlik oranı Eylül

İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 9,1 seviyesine geriledi. Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7,5 olarak tahmin edilirken, kadınlarda bu oran yüzde 12,3 olarak belirlendi.

Genç nüfusu kapsayan 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı ise bir önceki aya göre 0,2 puanlık azalışla yüzde 16,7 oldu. Bu yaş grubunda, erkeklerde işsizlik oranı yüzde 13,8, kadınlarda ise yüzde 22,0 olarak öngörüldü.

İstihdam edilenlerin haftalık çalışma süresi, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre 0,8 saat artarak 44,2 saat olarak kaydedildi. Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerin oluşturduğu atıl işgücü oranı Eylül ayında bir önceki aya göre 1,2 puanlık azalışla yüzde 21,8 olarak belirlendi.

 Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 14,6 iken, işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 16,7 olarak tahmin edildi.


Anahtar Kelimeler: i̇şsizlik oranı eylül'de 21 8 oldu.

Gazze'de can kaybı 35 bin 233'e yükseldi

Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olsun

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi kitap yardımı bekliyor

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları: Personel maaşlarını ödeyemiyoruz

Kayıp (gaip) kişinin mirası nasıl paylaştırılır?

Van'da ev baskınları: en az 30 gözaltı

İslam Memiş'ten kritik uyarı: Yarından itibaren altında...

Amedspor şampiyonluk kupasını aldı

Amedspor'un şampiyonluk kutlamalarına gazeteci kısıtlaması

Öğretmenler, Diyarbakır'da şiddete karşı iş bıraktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.