Diyarbakır'da Teknoloji Çıkartması

18 Nisan Perşembe günü Diyarbakır muhteşem bir teknoloji etkinliğine ev sahipliği yaptı.

GÜNCEL 19.04.2024 21:54:00 0
Diyarbakır

 Endüstriyel Girişim Platformu, Diyarbakır Bilişim Derneği, A10, Check Point ve Sinema
Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği’nin paydaşlığında 18 Nisan 2024 Perşembe günü Diyarbakır’da Wyndam Garden Hotelde “Netex’le Gelenekten Geleceğe Semineri” gerçekleşti.

Med haberleşme yazılım ltd şti sahibi ve Diyarbakır bilişim derneği başkanı halim akın, İndex group a.ş bölge müdürü TOBB TYM iş gücü komite üyesi ve Endüstriyel girişim platformu başkanı Zülal koç ve Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölüm başkanı, Sinema Araştırmacıları kültür ve Sanat derneği başkanı ve Endüstriyel girişim platformu başkan yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir’in başkanlık yaptığı üç derneğin ve dünya çapında önemli işlere imza atan A10 ve Check Point firmalarının iş birliğinde gerçekleşen seminere Diyarbakır’ın önemli firmaları ve devlet kurum ve  kuruluşlarının bilgi işlem uzmanları katıldı. 

Katılımcılar günümüzde en önemli konu olarak kabul edilen veri güvenliği konusunda gerçekleşen etkinliğin çok faydalı olduğunu bu tür etkinliklerin Diyarbakır’da gerçekleşmesinin hem şehir hem firmalar açısından çok değerli olduğunu ifade ettiler.

İndex group a.ş bölge müdürü TOBB TYM iş gücü komite üyesi ve Endüstriyel girişim platformu başkanı Zülal koç, bu etkinliğin daha başlangıç olduğunu veri güvenliği ile ilgili çok güzel planlarının olduğunu ilerleyen süreçlerde veri güvenliği ile ilgili bir çok çalışma gerçekleştireceklerinin müjdesini katılımcı firma, kurum ve kuruluşlarla paylaştı.

Med haberleşme yazılım ltd şti sahibi ve Diyarbakır bilişim derneği başkanı halim akın ve Sinema Araştırmacıları kültür ve Sanat derneği başkanı ve Endüstriyel girişim platformu başkan yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir bu etkinliğin gerçekleşme sürecinin mimarı zülal koça teşekkür ettiklerini üç derneğinde iletişim ve teknoloji konusunda çok güzel projeler için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler önümüzdeki dönemde Dijital kampüs kapsamında bu ve benzer etkinlikler yapacaklarını özellikle teknoloji ve iletişim konularında ciddi çalışmaları olduğunu dile getirerek hem bu güzel organizasyon için tüm firma ve katılımcılara teşekkür etti.

Zülal koç, veri korumanın geleceğin güvencesi olduğunu ifade ederek kuruluşunda ve yönetiminde aktif olarak yer aldığı üç dernekle birlikte birçok güzel işe imza atacaklarının haberini de katılımcılarla paylaşarak teşekkürlerini iletti.

İki oturumda gerçekleşen etkinliğin ilk oturumu bölgede teknoloji alanında faaliyet gösteren bayilerle birlikte kapalı oturum şeklinde gerçekleştirildi. Kayıt ve öğle yemeğinin ardından son kullanıcılarla gerçekleştirilen oturumda Check Point kanal yöneticisi Can Öksüzoğlu SASE ve OT güvenliği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra A10 sistem mühendisi Mustafa sercan karaşahinoğlu A10 Networks DDos koruma ve yük dengeleme teknolojileri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Enkinlik katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu.


 


İHD: 'Toplumsal barış için geçmişle yüzleşin'

Kadın sporculardan üstün başarı

Bozarslan: Kalemin kutsallığı, gücünü özgürlükten ve hukuktan almasıdır.

Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Eş Başkan Bucak: Kentte değişim ve dönüşüm yaşanacak

DBB haşere ilaçlamasına devam ediyor

Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek

Çiğ süt üretimi azaldı!

Ciwan Haco, Avrupa'da yaşayan Kürtleri eleştirdi

Diyarbakır'da yemekhane işçileri 1 Mayıs'ı kutladı: Kadro hakkımızı istiyoruz

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.