Diyarbakırlı Mali Müşavirler isyan etti: İş yükü artık dayanılmaz!

Diyarbakırlı Mali Müşavirler, iş yükü baskısı ve vergi beyan dönemlerinde yaşanan sorunlara çözüm taleplerini dile getirmek için bir basın açıklaması düzenledi.

GÜNCEL 24.04.2024 11:56:00 0
Diyarbakırlı Mali Müşavirler isyan etti: İş yükü artık dayanılmaz!

Ercan Çağlayan 
Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (DSMMMO) önünde yapılan basın açıklamasını topluluk adına DSMMMO Başkanı  Şiyar Bozhan okudu. 

Bozhan, açıklamasında, "Mali Müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz bir boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına zorlaşmaktadır.Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi tartışılırken biz Mali Müşavirler olarak neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz.Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri Mali Müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir.Bu durum meslek mensuplarının zaten çok ağır bir iş yükü altında ezilmelerine sebebiyet vermekte iken bir de beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlıklı çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması, zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini katbekat artırmaktadır.   Bu kadar ağır iş yükü altında çalışmak zorunda bırakılan meslek mensupları bir işletmeninin faaliyetlerini ve işlemlerini sağlıklı bir şekilde yürütmesi mümkün müdür?” dedi.

 


11 yıllık hasret bitti: Amedspor şampiyon!

DBB hayvancılığı desteklemek için kırsal altyapıyı güçlendiriyor

Ölüme bağlı tasarrufun iptali davası

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!

İHD: 'Toplumsal barış için geçmişle yüzleşin'

Kadın sporculardan üstün başarı

Bozarslan: Kalemin kutsallığı, gücünü özgürlükten ve hukuktan almasıdır.

Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Eş Başkan Bucak: Kentte değişim ve dönüşüm yaşanacak

DBB haşere ilaçlamasına devam ediyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.