Tanrıkulu'ndan THY ve Anadolujet'e tepki!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, THY ve Anadolujet'in uçuşlardaki su ve çay ikramlarını ücretli yapma kararını eleştirdi.

GÜNCEL 16.04.2024 09:42:00 0
Tanrıkulu

Ercan Çağlayan 

Tanrıkulu, "Türkiye'nin farklı şehirlerinden Ankara'ya, İstanbul'a seyahat eden yolculara daha önce ücretsiz verilen çay ve suyun parayla satılmaya başlanması kabul edilemez. THY ve Anadolujet yetkililerine çağrı yapıyorum; bu uygulamadan vazgeçin ve yolcuları mağdur etmeyin" dedi.

Diyarbakır-Ankara seferini yapan uçağın içinden THY ve Anadolujet (Ajet)’e çağrıda bulanan Tanrıkulu, “Anadolu’nun her yerine uçan, sermayesi kamuya ait olan uçak şirketinde su ve çay ikramı nasıl paralı hale getirilir? Bu kadar mı düştünüz? Bir saatlik bir yolculukta su ve çay ikramı tasarruf konusu olamaz; şehirler arası otobüs yolculuklarında dahi bu ikramlardan para alınmaz, ayıptır. Dolayısıyla Türkiye’nin farklı şehirlerinden Ankara’ya, İstanbul’a seyahat eden yurttaşlarımıza daha önce ikram olarak verilen çayın ve suyun parayla satılmaya başlanması kabul edilebilir bir uygulama değildir. Türk Hava Yolları ve Anadolujet (Ajet) yetkililerine çağrı yapıyorum; bu uygulamadan vazgeçin ve yurttaşlarımızı mağdur etmeyin” ifadelerini kullandı.
 


Diyarbakır'da yemekhane işçileri 1 Mayıs'ı kutladı: Kadro hakkımızı istiyoruz

DBB Eş Başkanları Erbil Valisi Omid Xoşnav'ı ağırladı

Van ve Batman'da 1 Mayıs kutlamaları

Diyarbakır şehir içi ulaşımında klima denetimi

Taksim'e çıkmak isteyen işçilere müdahale: 70 gözaltı

47 Baro'dan Tahir Elçi açıklaması: Takipçisi olacağız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: İrademizi gasp ettiremeyecekler!

Mardin ve Van Eş Başkanlarından DBB eşbaşkanlarına ziyaret

Diyarbakır'da '15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı' açıldı.

Ölüme Bağlı Tasarrufun Tenkisi Davası

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.